Студопедия — Роботи в електроустановках із застосуванням механізмів і вантажопідіймальних машин
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Роботи в електроустановках із застосуванням механізмів і вантажопідіймальних машин






6.9.1. Роботи з застосуванням механізмів і вантажопідіймальних машин, що виконуються в електроустановках (ВРУ, охоронні зони ПЛ), слід виконувати у відповідності з вимогами Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці України 16.12.93 №128, "Правил безопасности при работе с инструментом й при-способлениями" і цих Правил.

Роботи із застосування будівельних машин і механізмів в охоронній зоні високовольтних ліній (ПЛ, КЛ) слід виконувати згідно з ГОСТ 12.1.013-78.

6.9.2. Під час проїзду територією ВРУ та під ПЛ| підйомні і висувні частини механізмів і вантажопідіймальних машин мають знаходитися в транспортному положенні.

Допускається в межах робочого місця переміщення механізмів і вантажопідіймальних машин по рівній місцевості з піднятим робочим органом без вантажу і людей на підйомній або висувній частиш (якщо таке переміщення дозволяється заводською інструкцією),

Рух механізмів і вантажопідіймальних машин по ВРУ і охоронній зоні ПЛ допускається під безпосереднім наглядом працівників, зазначених в пункті 6.9.5 цих Правил, або адміністративно-технічного працівника з групою V, а по ВРУ - під наглядом оперативного працівника з групою IV.

На ВРУ швидкість руху визначається місцевими умовами, але не повинна перевищувати 10 км/год.

6.9.3. Під час проїзду у ВРУ чи охоронній зоні ПЛ механізмів і вантажопідіймальних машин відстані до струмовідних частин від підйомних і висувних частин, стропів, вантажозахватних пристосувань, вантажів по­винні бути не меншими від зазначених в графі 3 таб­лиці 2.3, а під час роботи на цих механізмах відстані від людини, яка перебуває на підйомних і висувних частинах, повинні бути також не меншими від зазначе­них в графі 2 таблиці 2.3.

6.9.4. Під час роботи у ВРУ або охоронній зоні ПІЦ механізмів і вантажопідіймальних машин забороняється підіймання і поворот стріли, підіймання телескопічної вишки або висувної драбини на висоту і під кутом, під час яких відстані до струмовідних частин будуть меншими від зазначених в графі 3 таблиці 2.3.

Стрілові самохідні крани повинні бути обладнані за­хистом від зіткнення елементів крану з перешкодами (координатний захист).

6.9.5. Під час роботи стрілових кранів у ВРУ і охоронній зоні особа, відповідальна за безпечне виконання робіт по переміщенню вантажів кранами, зобов'язана до підіймання стріли в робоче положення перевірити пра­вильність встановлення крана у вказаному нею місці, після чого дозволяється видача дозволу на роботу крана.

Виконання робіт кранами повинно бути організоване відповідно до вимог «Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів».

6.9.6. Забороняється встановлювати стрілові вантажопідіймальні крани та працювати на них під провода­ми ПЛ, що перебувають під напругою, Крім випадку, передбаченого ГОСТ 12.1.013-78.

6.9.7. Водії механізмів і вантажопідіймальних ма­шин, а також стропальники під час допуску до роботи у ВРУ і під ПЛ мають бути проінструктовані про поря­док проїзду поблизу струмовідних частин і роботи в електроустановках.

6.9.8. Водії механізмів і вантажопідіймальних машин повинні мати групу II, а стропальники - групу І.

6.9.9. В разі проведення робіт у ВРУ і в межах Охо­ронної зони ПЛ без зняття напруги механізми і ванта­жопідіймальні машини заземлюються. Переріз заземлювальних провідників має бути не меншим від прийнято­го для даної електроустановки.

Вантажопідіймальні машини на гусеничному ходу в разі встановлення їх безпосередньо на ґрунті заземлюва­ти не вимагається.

6.9.10. Під час роботи механізмів і вантажопідіймаль­них машин перебування людей під вантажем, що під­німається; проводом, що натягується; тяговими троса­ми і відтяжками; корзиною телескопічної вишки, а та­кож безпосередньо поблизу від упорів і кріплень з боку натягування не допускається.

6.9.11. Під час робіт з телескопічної вишки (гідро­підйомника) повинен бути візуальний зв'язок між чле­нами бригади, які перебувають в корзині (колисці), та водієм. В разі, коли водій вишки (гідропідйомника) не бачить працівника, який подає йому сигнали, між во­дієм і працівником, який розміщується в корзині (люль­ці), необхідно встановити двосторонній радіо- і телефон­ний зв'язок. Значення сигналів, які використовуються в процесі роботи або пересування вишки, слід роз'ясни­ти працівникам до початку роботи і впевнитись у зас­воєнні ними цих сигналів.

6.9.12. Кожного разу перед початком роботи керів­ник робіт повинен упевнитися в справності механізмів, вантажопідіймальних машин та допоміжних вантажозах­ватних пристосувань.

Механізми і вантажопідіймальні машини, які устат­ковані виносними опорами, під час роботи слід постави­ти; на всі опори.

У телескопічних вишок і гідропідйомників перед по­чатком роботи перевіряються в дії висувна і підйомна частини, а у телескопічних вишок, крім того, підйомна частина встановлюється вертикально і фіксується в та­кому положенні.

Під час виконання робіт з телескопічної вишки (гідро­підйомника) слід стояти на дні корзини (колисці) і зак­ріпитися стропами запобіжного паску.

Перехід з корзини (колиски) на опору або устатку­вання і назад допускається тільки з дозволу керівника робіт.

6.9.13. Забороняється під час робіт на кутових опо­рах, пов'язаних з заміною ізоляторів, проводів або ре­монтом арматури, встановлювати телескопічну вишку (гідропідйомник) всередині кута, утвореного проводами.

6.9.14. Не допускається робота вантажопідіймальних машин під час вітру, який викликає відхилення на небезпечну відстань вільних (без вантажів) тросів і ка­натів, за допомогою яких піднімається вантаж. Заборо­няється робота вантажопідіймальних машин за швид­кості вітру, яка перевищує значення, вказані в паспорті машин.

6.9.15. Якщо внаслідок зіткнення зі струмовідними частинами або внаслідок дії електричного розряду ме­ханізм чи вантажопідіймальна машина опиняться під напругою, доторкатися до них і спускатися з них на землю або підніматися на них до зняття напруги забо­роняється.

В разі загоряння механізму або вантажопідіймальної машини, що перебуває під напругою, водій має зіскочи­ти на землю, з'єднавши ноги і не доторкаючись руками до машини, віддалитися від неї на відстань не менше 8м, пересуваючи ступні до землі і не відриваючи їх одну від одної.







Дата добавления: 2015-10-12; просмотров: 469. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Вычисление основной дактилоскопической формулы Вычислением основной дактоформулы обычно занимается следователь. Для этого все десять пальцев разбиваются на пять пар...

Расчетные и графические задания Равновесный объем - это объем, определяемый равенством спроса и предложения...

Кардиналистский и ординалистский подходы Кардиналистский (количественный подход) к анализу полезности основан на представлении о возможности измерения различных благ в условных единицах полезности...

Обзор компонентов Multisim Компоненты – это основа любой схемы, это все элементы, из которых она состоит. Multisim оперирует с двумя категориями...

Почему важны муниципальные выборы? Туристическая фирма оставляет за собой право, в случае причин непреодолимого характера, вносить некоторые изменения в программу тура без уменьшения общего объема и качества услуг, в том числе предоставлять замену отеля на равнозначный...

Тема 2: Анатомо-топографическое строение полостей зубов верхней и нижней челюстей. Полость зуба — это сложная система разветвлений, имеющая разнообразную конфигурацию...

Виды и жанры театрализованных представлений   Проживание бронируется и оплачивается слушателями самостоятельно...

СИНТАКСИЧЕСКАЯ РАБОТА В СИСТЕМЕ РАЗВИТИЯ РЕЧИ УЧАЩИХСЯ В языке различаются уровни — уровень слова (лексический), уровень словосочетания и предложения (синтаксический) и уровень Словосочетание в этом смысле может рассматриваться как переходное звено от лексического уровня к синтаксическому...

Плейотропное действие генов. Примеры. Плейотропное действие генов - это зависимость нескольких признаков от одного гена, то есть множественное действие одного гена...

Методика обучения письму и письменной речи на иностранном языке в средней школе. Различают письмо и письменную речь. Письмо – объект овладения графической и орфографической системами иностранного языка для фиксации языкового и речевого материала...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.008 сек.) русская версия | украинская версия