Студопедия — Господарські операції. Звітність. Модуль «ХозОперации» забезпечує автоматизоване відображення проведених господарських операцій по рахунках бухгалтерського обліку і є головним виконавчим
Студопедия Главная Случайная страница Обратная связь

Разделы: Автомобили Астрономия Биология География Дом и сад Другие языки Другое Информатика История Культура Литература Логика Математика Медицина Металлургия Механика Образование Охрана труда Педагогика Политика Право Психология Религия Риторика Социология Спорт Строительство Технология Туризм Физика Философия Финансы Химия Черчение Экология Экономика Электроника

Господарські операції. Звітність. Модуль «ХозОперации» забезпечує автоматизоване відображення проведених господарських операцій по рахунках бухгалтерського обліку і є головним виконавчим






 

Модуль «ХозОперации» забезпечує автоматизоване відображення проведених господарських операцій по рахунках бухгалтерського обліку і є головним виконавчим інструментом Контуру бухгалтерського обліку. Головним механізмом, що дозволяє вирішувати цю задачу, є механізм типових операцій, за допомогою якого відбувається автоматичне формування необхідних проводок з розрахунком сум за первинними документами. Модуль дозволяє отримувати реєстри проведених господарських операцій за обраним типом документів або по всіх документах. Через модуль
«ХозОперации» проходять фінансові та товарно-супровідні документи, що формуються в інших модулях програми «Галактика». Сформувати проводки за документами, сформованими в модулі «Матценности» та в модулях Контуру оперативного управління, а також операціями, здійсненими в модулі «Малоценка», можна лише в модулі «ХозОперации».

Зв’язок модуля «ХозОперации» з модулями «Банк, отчеты», «Касса», «Основные средства», «Нематериальные активы» є двостороннім. З одного боку, цей модуль дозволяє обробляти документи, створені в перерахованих модулях, з іншого, – при формуванні документів в кожному з цих модулів існує можливість викликати типові господарські операції, налагоджені в модулі «ХозОперации».

Операційний документ – документ, що підтверджує або супроводжує рух матеріальних цінностей або грошових коштів (готівкових та безготівкових). Створюється шляхом введення первинних даних, які зберігаються в базі даних і обробляються як єдине ціле.

Класифікація операційних документів в програмі:

Документ-підстава – операційний документ, що регламентує операції з іншими юридичними особами. Наприклад, договори, рахунки, рахунок-фактура, вимоги тощо.

Супровідний документ – документ, що супроводжує рух товарів (послуг) і грошових коштів. Як правило, є вторинним і може бути пов’язаний з документом-підставою.

Товарно-супровідні документи – операційні документи, що супроводжують рух товарів (послуг): накладна на відпуск товарів.

Фінансово-супровідні документи – операційні документи, що супроводжують рух грошових коштів: фінансовий або касовий документ.

Контур бухгалтерського обліку забезпечує введення фінансових супровідних документів, формування проводок та звітів. Документи-підстави та товарно-супровідні документи формуються в Контурі оперативного управління.

Для автоматизації формування проводок рекомендується використовувати каталоги типових господарських операцій. Типова господарська операція (ТГО) – налагоджувана користувачем процедура рознесення суми господарського документу по рахунках бухгалтерського обліку з врахуванням заданої аналітики.

Описання типової господарської операції містить такі елементи: назву господарської операції; кореспонденцію рахунків в проводках (за необхідності можуть бути зазначені субрахунки, коди аналітичного обліку і структурні підрозділи); процент суми кожної проводки відносно суми документа; алгоритми розрахунку сум проводок; набір ознак; що визначають входження сум оборотів до суми платежу по документу; необхідність конвертації валют тощо.

Отже, типова господарська операція – це шаблон для автоматичного формування проводок за операційним документом. У цьому шаблоні заданий певний набір полів. Мінімально необхідними для заповнення є найменування ТГО і рахунка дебету і кредиту в проводці. При використанні подібної ТГО програма за замовчуванням сформує проводку із сумою обороту, що дорівнює сумі операційного документа.

Основні принципи обробки (рознесення) документів за допомогою ТГО.

 

Кожен операційний документ, що існує в програмі, реєструється в «Журнале хозяйственных операций»; якщо документ супроводжує кілька операцій, то вони відображаються окремими записами, по яких можуть бути окремо сформовані проводки.

Для кожного запису в «Журнале хозяйственных операций» може бути обрана ТГО для формування необхідного набору проводок. Кожному типу операційних документів, що існують у програмі, як правило, відповідає певний пункт меню й окремий каталог ТГО, що заповнюється і коригується користувачем.

Також існує можливість групового формування і скасування раніше сформованих проводок, різні функції контролю цілісності даних.

Перед введенням в програму господарських операцій необхідно ввести початкові залишки.

Для роботи зі складськими залишками призначена функція меню «Работа с остатками МЦ». Первісний стан бази даних – «Остатков нет». В результаті розрахунку для обраних запасів у таблиці залишків формуються записи на зазначену дату. Записи в таблиці залишків відображають стан на початок дня, тобто при розрахунку враховується рух включно до дати, що передує заданій.

Усі розрахунки виконуються на основі введеної в програму облікової (бухгалтерської) інформації, що зберігається в нормативних і довідкових даних з використанням набору алгоритмів. Результати розрахунків накопичуються у вигляді архівної інформації.

Облікова інформація містить у собі відомості і реквізити, що містяться в первинних документах (табель обліку робочого часу, лікарняний лист, виконавчий лист тощо). Ця інформація систематично надходить і обробляється протягом розрахункового періоду. При переході до нового розрахункового періоду вона, як правило, знищується.

Архівна інформація – нагромадження даних по видах оплат і утримань для кожного працівника, відомості про річний дохід. Зберігається тривалий термін (як правило, два календарних роки чи 24 місяці, починаючи від поточного).

 

Звітність

 

Звіти за встановленими формами виводяться з документу спеціально передбачених функцій в кожному з модулів рос?. Можна також створювати і використовувати власні звіти.

Бухгалтерська звітність, яка формується в Контурі бухгалтерського обліку призначена для різних груп користувачів.

Бухгалтерська звітність внутрішнього користувача:

відомості щоденного обліку довільного рахунку;

групувальні відомості;

оборотні відомості (за звітний період, за довільний інтервал часу) в розрізах структурних підрозділів;

відомості аналітичного обліку;

журнал (книга) господарських операцій;

головна книга;

відомості з обліку курсової різниці;

відомості з обліку праці і зарплати;

відомості обліку основних засобів і нематеріальних активів;

відомості з обліку запасів та МШП.

Вихідна бухгалтерська звітність:

форми звітності;

звіти за податками;

Розрахунок економічних показників:

аналітичний баланс. Перевірте супідрядність

Звіти по встановлених формах виводяться за допомогою спеціально передбачених функцій у кожному з модулів. На додаток до них можна створювати і використовувати власні звіти, як на основі форм, закладених у програмі, так і за допомогою мови проектування розрахункових форм.

 

 

9 Облік господарських процесів в програмі «Галактика»

 

9.1 Комп’ютеризація обліку наявності та руху необоротних активів.

9.2 Комп’ютеризація обліку наявності та руху запасів.

9.3 Комп’ютеризація обліку грошових коштів і розрахунків.

9.4 Облік витрат на виробництво.

 







Дата добавления: 2015-08-17; просмотров: 607. Нарушение авторских прав; Мы поможем в написании вашей работы!



Шрифт зодчего Шрифт зодчего состоит из прописных (заглавных), строчных букв и цифр...

Картограммы и картодиаграммы Картограммы и картодиаграммы применяются для изображения географической характеристики изучаемых явлений...

Практические расчеты на срез и смятие При изучении темы обратите внимание на основные расчетные предпосылки и условности расчета...

Функция спроса населения на данный товар Функция спроса населения на данный товар: Qd=7-Р. Функция предложения: Qs= -5+2Р,где...

Лечебно-охранительный режим, его элементы и значение.   Терапевтическое воздействие на пациента подразумевает не только использование всех видов лечения, но и применение лечебно-охранительного режима – соблюдение условий поведения, способствующих выздоровлению...

Тема: Кинематика поступательного и вращательного движения. 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью, проекция которой изменяется со временем 1. Твердое тело начинает вращаться вокруг оси Z с угловой скоростью...

Условия приобретения статуса индивидуального предпринимателя. В соответствии с п. 1 ст. 23 ГК РФ гражданин вправе заниматься предпринимательской деятельностью без образования юридического лица с момента государственной регистрации в качестве индивидуального предпринимателя. Каковы же условия такой регистрации и...

В теории государства и права выделяют два пути возникновения государства: восточный и западный Восточный путь возникновения государства представляет собой плавный переход, перерастание первобытного общества в государство...

Закон Гука при растяжении и сжатии   Напряжения и деформации при растяжении и сжатии связаны между собой зависимостью, которая называется законом Гука, по имени установившего этот закон английского физика Роберта Гука в 1678 году...

Характерные черты официально-делового стиля Наиболее характерными чертами официально-делового стиля являются: • лаконичность...

Studopedia.info - Студопедия - 2014-2024 год . (0.013 сек.) русская версия | украинская версия